Bardh Sylejmani – ishte student i dalluar i Fakultetit Juridik në Universitetin e Mitrovicës “Isa Boletini”, gjatë periudhës 2014- 2018.

Bardhi përvec si student i mirë me nota maksimale angazhohej edhe me aktivitete vullnetare brenda dhe jashtë Universitetit.

Në vitin 2017 ai prezantoi UMIB-in në konferencën ndërkombëtare në Universitetin e Harvardit. Ai poashtu mori pjesë në shumë gara dhe konferenca vendore dhe ndëkombëtare ku arriti suksese të mëdha.

Pasi përfundoi studimet Bachelor ai filloi punën në Gjykatën Themelore Prishtinë- Pallati i Drejtësisë si trajner i SMIL-it.

Ai ka filluar studimet postdiplomike: Master-Drejtimi Civil në Universitetin e Prishtines “Hasan Prishtina”.

Bardh Sylejmani