Besim Veliu ishte student i Fakultetit të Gjeoshkencave- Drejtimi i Xehetarisë.

Gjatë studimeve njihej si një student kurioz dhe i etur për dije. Gjithashtu ai ishte shume bashkëpunues.

Besimi i mbaroi studimet Bachelor në vitin 2012 me rezultate të larta.

Pas perfundimit të studimeve Bachelor ai ka punuar si Inxhinier i Xehetarisë tek kompania minuese “Tropicana Al Mining”.

Ai tani është profesor në shkollën ekonomike “Faik Konica” në Ferizaj dhe për momentin është i punësuar edhe në kompaninë Bariu, si Inxhiner i Xehetarisë dhe Minandezës.

Ai poashtu vijon edhe studimet master.

Besim Veliu