Fea Fulbright

Hapet thirrja “Programi Fulbright për studiues në Shtetet e Bashkuara për shtetasit e Kosovës”

Ky program u mundëson shtetasve të Kosovës të studiojnë, hulumtojnë dhe ndjekin interesin e tyre akademik dhe profesional në universitetet kryesore dhe institucione të tjera arsimore në SHBA.

Kërkesat e pranueshmërisë:

Diplomë Doktorature ose Ph.D kandidatë në universitetet e akredituara në Kosovë.

Aktualisht jep mësim dhe kryen kërkime në një universitet të akredituar të Kosovës (rekomandohet më shumë se 5 vjet).

Aftësi në gjuhën angleze.

Një plan të detajuar të aktivitetit të propozuar për kërkime në një institucion amerikan.

Shtetësia e Kosovës ose dëshmia e qëndrimit në Kosovë.

 

Procesi i aplikimit dhe përzgjedhjes:

Të gjitha dokumentet duhet të dorëzohen në anglisht përmes sistemit online.Aplikacioni i plotë përfshin:Formulari i plotësuar i aplikimit online.Një deklaratë e detajuar e aktivitetit të propozuarNjë biografi(CV) e detajuarTë paktën tre referencaNjë fotokopje e pasaportës së vlefshme të Kosovës ose letërnjoftimitDiplomat e fotokopjuara duhet të jenë të përkthyera (universitare, master dhe doktoraturë) dhe certifikata të tjera të marra.Një letër nga punëdhënësi që konfirmon punësimin.Një ftese nga institucioni amerikanJu lutemi skanoni të gjitha dokumentet e sipërpërmendura dhe bashkëngjitni ato në aplikacionin tuaj online. Afati i fundit për aplikim është 02 Tetor 2023