Dormitory And Canteen Construction Begins

Nis ndërtimi i konviktit dhe mensës

Kanë nisur punimet për ndërtimin e konviktit dhe mensës së studentëve në kampusin e Universitetit të Mitrovicës “Isa Boletini” (UMIB). Këto dy projekte tepër të rëndësishme për Universitetin në vlerë prej 6 milionë euro do të financohen nga Ministria e Administratës Publike (MAP).
Rektori i UMIB-it, Alush Musaj i shoqëruar nga sekretari i përgjithshëm, Xhelal Smakiqi, kanë vizituar punishten ku kanë filluar të ndërtohen këto objekte, të cilat do të krijojnë kushte jashtëzakonisht të mira për studentë. Ai shprehu kënaqësinë me fillimin e punimeve për ndërtimin e konviktit dhe mensës, të cilat do ta kompletojmë kampusin e ri universitar.
Rektori, tha se me këto investime kampusi universitar në Mitrovicë do të jetë ndër më të mirët në rajon. “Pas ndërtimit të objekteve për fakultete dhe rektoratit, tash ka filluar të ndërtohet konvikti dhe mensa dhe së shpejti edhe fushat e sportit, me çka merr formën përfundimtare kampusi i ri universitar në Mitrovicë”.
Konvikti planifikohet të ketë 270 shtretër. Sipas dinamikës së paraparë pritet që punët të kryhen për 2 vjet. Punimet janë duke u kryer nga Acg – Ada – Consulting Group SHPK.

Dormitory And Canteen Construction Begins