Bleona Smakiqi, i filloi studimet në Fakultetin Juridik të Universitetit të Mitrovicës “Isa Boletini” (UMIB), më 2014. Gjatë studimeve, në vitin 2017 prezantoi UMIB-in në konferencën ndërkombëtare në “Harvard University”. Më pas Bleona mori pjesë edhe në konferencën “Balkan Youth Forum” e mbajtur në Romë, e organizuar nga Ministria e Punëve të Jashtme të Italisë, ku ka prezantuar praktikat më të mira për përfshirjen e të rinjëve në vendimmarrje.

Pas diplomimit në UMIB-i në qershor 2018, ajo mbaroj studimet Master në Universitetin e Prishtinës “Hasan Prishtina”, Departamenti Civil dhe Pronësor.

Bleona karrieren e saj e filloj si Zyrtare Ligjore në Ministrinë e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor. Aktualisht mban pozitën e Menaxherës së Projekteve në OJQ Social Housing and Property Rights in Kosovo (SHPRK). Gjatë karrierës së saj ka punuar në projekte te financuara nga OSBE, USAID, Regional Cooperation Council, Community Development Fund, Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale etj.

Bleona është falënderuese dhe
mirënjohëse ndaj stafit të UIBM-së,veçanërisht stafit akademik të
Fakultetit Juridik, për zhvillimin dhe ngritjen e saj akademike e
profesionale!

Bleona Smakiqi