FITORE ISMAILI – e diplomuar nё Fakultetin e Edukimit, Programi Fillor nё Universitetin “Isa Boletini” Mitrovicё, gjatё studimeve ishte bursiste e Universitetit tё Mitrovicёs. Menjёherё pas dilomimit filloi punёn vullnetare dy mujore nё BONEVET, Prishtinё,  aty ishte e angazhuar nё asistimin dhe organizimin e aktiviteteve edukative pёr fёmijёt e grupmoshave 6-14 vjec, aktivitete tё cilat janё tё bazuara nё punёn praktike dhe mёsimin pёrmes lojёs. Tani ёshtё mёsimdhёnёse e ciklit klasor nё shkollёn “Dёshmorёt e 1921” nё Prapashticё si dhe ёshtё duke vazhduar studimet Master nё Universitetin e Prishtinёs nё programin “Kёshillim Pedagogjik”

Falenderoj stafin akademik tё Fakultetit tё Edukimit, vecanёrisht disa nga profesorёt tё cilёt na kanё dhёnё njohuri tё mjaftueshme dhe shumё praktike pёr shumё probleme tё cilat i hasim nё punёn tonё si mёsuese.

Pёr tё gjithё ata qё duan tё bёhen mёsues ideal i inkurajoj qё tё pёrpiqen vazhdimisht pёr ta arritur atё, sepse sic thotё  edhe Paul Kalanithi, “Askush nuk është i përsosur, por të gjithë duhet të besojmë në një asimptotë dhe të përpiqemi të luftojmë për ta arritur atë”. Asimptopta ёshtё njё vijё qё vazhdimisht i afrohet njё lakorje tё dhёnё, por nuk e takon asnjёherё atё.

Fitore Ismaili